Докато прокуратурата се опитва да въздаде справедливост за криминалния преход,

...
 Докато прокуратурата се опитва да въздаде справедливост за криминалния преход,
Коментари Харесай

Дупнишки съд контра на прокуратурата

 

Докато прокуратурата се пробва да въздаде правдивост за престъпния преход, съдии не престават да си карат както досега. Особено в районните съдилища. Поредният образец за това пристигна от Дупница.
Кольо Илиев, притежател на предприятието за боклуци, запалило Автомагистрала Струма, който се укри от прокуратурата, след това се съобщи, само че подвигна кръвно и се настани в болничното заведение, вместо в ареста, през днешния ден необезпокоявано си отива у дома. Районният съд му наложи мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 10 000 лева и дори му даде 10 дни, с цел да събере сумата, което надали е огромен проблем за него.
Съдът не е почел настояването на районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка " задържане под стража ", тъй като съставът се е съобразил с чистото правосъдно минало на Илиев, типа и размера на плануваните в закона санкции, както и здравословното му положение в неговата възраст - 67 години, написа в прессъобщението на съда.
Да забележим в този момент по какъв начин ще се произнесе Окръжния съд в Кюстендил, при обжалване.
Кольо Илиев бе притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за това, че от неустановена дата до 5 февруари 2020 година в землището на град Дупница е управлявал боклуци от разнородни материали, с непостоянен все още тип и генезис, не по открития ред и с това е основана заплаха за живота и здравето на другиго или са породени немаловажни вреди на околната среда.
Илиев се съобщи в полицията на 7 февруари, след тридневно търсене, с цел да му бъде връчен акт за преустановяване на активността на предприятието " Феникс Дупница ". На 5 февруари във компанията му беше осъществена профилирана полицейска интервенция. Там, както и на други адреси на Кольо Илиев, бяха направени разпити, претърсвания и изземвания.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР